На общинската сесия, която се проведе  днес, беше предложен на обсъждане

...
На общинската сесия, която се проведе  днес, беше предложен на обсъждане
Коментари Харесай

Приеха бюджета на община Бургас за 2020 година

На общинската сесия, която се организира  днес, беше препоръчан на разискване и гласоподаване бюджетът за новата година. За неговата рамка кметът на града Димитър Николов сподели: “Имам по-големи упоритости от мащабите на бюджет 2020 година. Финансовата рамка за тази година е основан от самите жители. Ние сме прислужници на предложенията на жителите от една страна, а от друга, огромна част от решенията са на общинските съветници ”.
Общинските съветници от Българска социалистическа партия бяха единствените, които гласоподаваха срещу бюджета на Община Бургас.
„ Българска социалистическа партия не поддържа политиката на увеличение на данъчната тежест за популацията и разпродажбата на общинското имущество ”, сподели ръководителят на групата съветници Живко Господинов. „ Липсата на данни за недвижимите парцели на територията на общината, за приложените данъчни облекчение при установяване на налог здания и такса за битови боклуци, за какви парцели са приложени, не дава опция да преценим по какъв начин е разпределена данъчната тежест, каква е бизнес средата в общината. А плануваното понижение на постъпленията от наеми на какво се дължи? “ запита той.
Според социалистите не са планувани средства за подкрепяне на младите фамилии с деца. „ Вече сме коментирали в тази зала, че съгласно Национален статистически институт популацията на Бургас освен, че не се усилва, а понижава. Това се дължи частично на демографската рецесия, само че доста повече на това, че младежите, изключително с деца, доста мъчно устоят фамилиите си и се принуждават да отпътуват за София или чужбина, където да обезпечат по-добър стандарт за себе си и децата си. Този бюджет по никакъв метод не се пробва да обърне тази отрицателна наклонност “, съобщи от трибуната на локалния парламент Живко Господинов. Според общинските съветници от Българска социалистическа партия би трябвало да се плануват ограничения, гарантиращи най-много икономическото развиване на града.
В последна сметка съветниците одобриха Бюджет 2020 с 43 гласа „ за “ и седем „ срещу “. Рамката му е 306 607 777 лв.. Не се планува нарастване на локалните налози и такси, а община Бургас е с най-хубави параметри за финансова резистентност, споделиха от ГЕРБ. Председателят на общинския съвет Севдалина Турманова добави, че той е наименуван
„ Сигурност и вероятност за Бургас “, тъй като в него са обезпечени пари за всички значими действия. Тя удостовери, че вложенията в образованието и опазването на здравето ще продължат, ще се работи и по построяването на нови индустриални зони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР